søndag 1. februar 2009

Moss boss søppelfoss

I går flytta jeg altså til Moss; byen som er så berømt for lukta. Den berømmelige lukta kommer opprinnelig fra noe benmelfabrikk-ettelleranna greier, men den har i senere tid blitt bedre rensa, så lukta derfra er vistnok ikke så ille lenger. Tydeligvis tenkte da de som regjerer i Moss kommune eller Moss by, at dette var for galt. Fæl lukt er jo det som setter oss på kartet; som gjør at folk i det hele tatt vet at Moss finnes! I alle fall havna det en svær søppelplass rett på siden av Mosseporten, så da jeg trodde den berømmelige lukta hadde blitt bedre, hadde den jo absolutt ikke det. Snarere tvert imot! Nå er jeg litt forkjøla, men kjenner likevel lukta river i nesa, og det er nesten rart viss du som leser dette innlegget ikke kjenner det gjennom internettet. Håper det bare er en vanesak.

Men ellers er Moss absolutt en koselig by! Masse trehus og greier, og så er det jo rett ved sjøen, da. Jeg bor i øverste etasje (nevnte jeg at heisen er i ustand?) over byens store handlesenter, og bor med andre ord ultrasentralt! Flytta inn tingene i full fart i går, før jeg var med pappa og besøkte noe slekt i nærheten, så fikk bare så vidt hilst litt på den ene karen (Jeg trodde jeg bare skulle bo med jenter denne gangen, men feil igjen, Ann Ingrid!) jeg skal bo med. Han er fra Skåne, og jeg skjønner virkelig ikke hva han sier! Jeg har også hilst på jenta jeg skal bo med, og vi har allerede spilt Ligretto. Virker som veldig greie folk, i alle fall. To av de andre jeg skal bo med (har ikke truffet de enda), er vistnok to purunge gutter på bare 16 år (!), og som tydeligvis er treningsfriker. De deler i alle fall rom sånn at det soverommet som da er til overs, fungerer som terningsrom med vekter og greier. Sånn ellers går det noen rykter om at den siste som skal flytte inn er fra Afrika eller noe sånt, og Miriam trodde ikke han snakket så godt norsk. -Men det finner vi jo ut! Så får vi øvd litt på engelsken, om ikke annet.

Husvask og sånt er temmelig anderledes fra hva jeg er vant med. Han som eier leilighetene vasker trappene, så det slipper vi å tenke på. Og faktum er at han vasker enda mer. Han vasker både kjøkkenet, stua og badet vårt, går ut med søpla viss den er for full, og til og med tar ut av oppvaskmaskinen viss den ikke er rydda! -Ganske hustrent, med andre ord. Men det er nok mer ryddig her enn om det hadde vært kun opp til guttene her å vaske...

Som tidligere nevnt har jeg også hilst på noen slektninger som bor ikke så langt fra meg. Pappa hadde ikke sett de på 40 år, men selvfølgelig er det jo bare å ringe og høre om man kan overnatte... Veldig festlige folk, da (og steingod middag!), så det var jo kjekt. Jeg er vist min tippoldemor opp ad dage, men hun var vistnok veldig striks, så da spørs det nok litt hvor like vi egentlig er, da... Menmen.

Nå har jeg uansett internettilgang igjen, så da skal jeg prøve å bli litt flinkere igjen til å oppdatere. Lover å skrive neste gang jeg vinner i Ligretto!

3 kommentarer:

Anonym sa...

"Lover å skrive neste gang jeg vinner i Ligretto! "

det kunne jo blitt aldri... men men

hvorfor flytte til moss egentlig

Ani sa...

:P
Klart jeg vinner i Ligretto!

Fant et billig rom der, så da bare flytta jeg hit. Du er veldig velkommen på besøk! :)

Anonym sa...

*Fnis*
Den andre blokka fra venstre på bildet har jeg havnet på nachspiel i. Bare så du er informert om det, liksom. ;)