fredag 13. april 2007

Å svelge en kamel

Fylt kamel
INGREDIENSER:
1 hel kamel medium størrelse
1 helt lam
20 medium kyllinger
60 egg
12 kilo ris
2 kilo pinjenøtter
2 kilo mandler
1 kilo pistasjenøtter
2 kg pepper
Salt til smak
450 liter vann

FREMGANGSMÅTE:
Flå, rens og vask kamelen (sy deg ei kåpe eller tre av skinnet), lammene og kyllingene. Kok de møre i en stor gryte med vann, pepper og salt.Kok risen luftig og stek mandlene nøttebrune (haha tog du an?). Kok eggene hardkokt og skrell dem. Bland nøtter, egg og halvdelen av risen. Fyll kyllingene med blandingen. Fyll lammet med kyllingene. Og fyll så kamelen med lammet og litt mer ris. Sy igjen kamelen med en solid tråd og grill den brun på en stor trekullgrill. Ved servering så spres resten av risen utover ett stort fat og kamelen legges oppå. Kan evt pyntes med egg og nøtter hvis det er noen igjen.

Sånn kan det for eksempel gjøres. Bon apetit! :)

Ps. Norge er forresten det ledende landet i vesten innen kamel-eksport, hovedingrediensen burde derfor ikke være så vanskelig å få tak i.

3 kommentarer:

A sa...

Heheheheh... Seriøst, æni... Du vet for mye om de rareste ting!! Alt er vel bull?! Eller?! :)

Nå vet jeg hva du skal ha til middag på søndag ihvertfall! :D Jeg har min mistanke om at kamelen kommer fra dyreparken, hehe.. Jeg kommer IKKE på middagsbesøk, men kan for gammelt vennskapsskyld ta i mot den derre kåpen.. :D Hvis du syr den i størrelse 40, så får jeg plass til en ullgenser under!

Ani sa...

Nope! Dette er faktisk ei seriøs oppskrift mye brukt i bryllup og store fester. Litt usikker på hvor mange pers. dn er beregna til, da...

Det med Norge som kamel-eksportør stemmer også.

Men kåpa di får du sy selv!! *hahaha* :)

Anonym sa...

Imponerende!

Viste ikke at Det med Norge som kamel-eksportør var fakta!

Tipper man kan sy ganske masse med alle de saueskinnene.

Tipper dette er mat til omkring 100 pers jeg...