mandag 8. januar 2007

Dagens oppdagelser

De siste dagene har jeg, skarpøyd som jeg er, bitt meg merke i diverse merkelige ting og abnormaliteter, mange ting vi daglig omgir oss med, men kanskje ikke legger så mye merke til. Derfor tenkte jeg å hedre litt de små abnormalitetene og raritetene jeg har fått øynene opp for de siste par dagene. (*Sukk. Det er ikke lett å være uinspirert student med manglende fokus...*)

Altså...:

  • I dag, 1. skuledag etter jul, oppdaget jeg noe spesielt. For, dersom man studerer Engelsk, og har lyst å studere videre, går det nemlig ann (<- Hah! Navnet mitt:) )å ta et fag som heter "Engelsk i Lyngdal". Så vidt meg bekjent, går det ikke ann å ta dette faget med andre stedsnavn (f. eks "Engelsk på Gol", eller kanskje "Engelsk i Hammerfest".) ved andre høyskoler. Virkelig sært... (Og egentlig litt herlig :D Dette viser kanskje at Lyngdal virkelig er verdens navle??)
  • Det finnes utrOOOlig mange rare og teite advarsler på ting og tang. I går las jeg en artikkel på Dagbladet, hvor de viste til en jury som hadde kåret årets teiteste advarsel. I år kunne følgende advarsel smykke seg med seieren: "ADVARSEL: Putt ikke mennesker i vaskemaskinen", tett fulgt av "Må ikke brukes som hårføner" (limpistol). Mine personlige favoritt-advarsler (til nå, i alle fall) er derimot: "ADVARSEL! Spis ikke gul snø!" (Skianlegg i Åre), "Vær vennlig og land i bassenget" (Stupebrett i tysk badeland), og "Må fjernes før du kjører" (Solskjerm som deker hele frontruta...). Skarpøyd som jeg er, har jeg også tatt meg den friheten å tilføye et par andre teite advarsler jeg har oppdaget, som jeg er usikker på om har kommet med på noen lister. Disse er: "ADVARSEL: Deler av grillen kan bli varm under bruk" (Står på i alle fall mange av plast-forseglingene som er utenpå engangsgriller), samt en advarsel jeg oppdaget i dag; "ADVARSEL: Svært skadelig for øynene". Denne advarselen prydet altså pakningen på en WC-blokk. Men hvem i hule heite gidder å stappe en WC-blokk i øyet??
  • Dagbladet rapporterer også om en ny type undertøy, som vi/jeg virkelig håper ikke blir allemannseie; nemlig den nye selvvaskende trusa, som kan brukes i uke etter uke uten å vaskes. Veit den vistnok skal være rein etter noen ukers bruk, men det er noe ved tanken... *urk* http://www.dagbladet.no/dinside/2007/01/08/488207.html
  • Dessuten, -dette er vel egentlig ikke en oppdagelse da, men...- i dag kom jeg til å tenke på en ting. For mens regnet sildret ned i store dråper, kom jeg til å lure på hvordan det er å være skallet når det regner. Føles det litt som en hodebunnsmassasje, eller??
  • Ellers kom jeg også til å tenke på en sang i dag. Eller egentlig en parodi på en sang, egentlig helt uten mål og mening. Men siden jeg kom på den, så kommer den her:

Bestevest

(sangen heter egentlig noe sånn som "blant alle land i øst og vest" eller noe. En fedrelandssang.)

Blant alle vester i øst og vest

er bestevesten til besten best

den kjøpte besten i ville vesten

til bestevest.

Nå har ei Besten no'n bestevest,

han hater presten sin hest som pest

for den åt vesten til gamle Besten,

slikt hestebest.

Blant alle vester i øst og vest,

var bestevesten til Besten best,

nå rusler Besten på sokkelesten

i nest-best vest.

Med dette tror jeg vi sier takk og farvel til min poetiske side.

3 kommentarer:

theandersens sa...

Vanvittig morsomt!!!! Haha!! Vi ler her;) Du skriver utrolig gøy!! Alltid morsomt å lese bloggen din

Anonym sa...

Diktet du gjengir er skrive Av Torkel L. Stana og lyder slik:

Bestevesten

Blandt alle vester i øst og vest
var bestevesten til besten best.
Den kjøpte besten
i Ville Westen
til bestevest.

Men bestevesten i høst gikk vest
da den han ute i vestenblest.
Tenk prestehesten
åt bestevesten!
Slik Hestebest!

Nå har ei besten no'n vest til best
og skjelden går han som gjest på fest.
Nå rusler besten
på sokkelesten
i nest best vest.

Ani sa...

Ops; da husker jeg tydeligvis en annen versjon her... Din (Stana's versjon var bedre enn min!:) Takk for oppdateringen!

Ps. Hvem i all verden er du??