torsdag 22. april 2010

Noe muffins?

Uten at dette skal bli atter en av de uvinnelige husmors-/oppskriftsbloggene, drister jeg meg herved likevel til å legge ut en liten oppskrift (etter forespørsel). Har faktist lagt ut en oppskriftspost tidligere også, når jeg tenker meg om, om enn en litt mer spennende og eksotisk rett. -Den oppskriften finner du forøvrig  her. (<-anbefales)

Men nå er det muffins som gjelder (slakemat har aldri vært noe tess i det Hauge'ske hjem). Og siden jeg er en latsabb, pleier jeg å triple denne oppskriften, så jeg slipper å bake så ofte. Men her kommer den altså i enkel utgave:

100 g myk margarin
225 g sukker
2 store egg
1,5 dl yoghurt (jeg pleier å bruke melonyoghurt; regn en 1/2-litersboks til tripla røre)
5 ss melk
275 g mel
1 ts natron
175 g sjokoladedråper (jeg pleier å bruke kokesjokolade for å få større sjokoladebiter. Siden deigen er ganske søt, synes jeg det funker bra med så mørk sjokolade som mulig)

For å variere kan man også lage  sjokolade- og appelsinmuffins ved å tilsette revet skall av 1 appelsin, og erstatte melken med presset appelsinsaft.
  • Ha margarin og sukker i en bolle, og rør med treskje til det er lett og luftig (evt min variant: ta på deg undersøkelseshansker og kna med hendene..), rør inn egg, yoghurt og melk til alt er godt blandet. Smøret skal altså ikke smeltes, folkens!
  • Sikt mel og natron sammen, og ha det i røren. Rør inn melet.
  • Rør inn sjokoladebitene, og stapp blandingen i muffinsformer.
  • Stekes på 190 grader midt i ovnen til de ser ferdige ut... Avkjøl muffinsene på rist så de ikke blir svidd i bunnen etter stekinga.
 -Lykke til... :)

3 kommentarer:

Patrick Leisegang sa...

tipper du må lage 30 porsjoner for å få sånn muffins som knuste den bilen :)

tror kanskje jeg skal teste muffins en gang...

Ani sa...

Ja... Men viss du prøver den andre oppskriften jeg refererte til her, holder det trolig med én porsjon...! :)

Anonym sa...

Gleder meg til å prøve! Har en tendens til å "alltid" får et mislykka resultat uansett oppskrift, så får bare krysse fingrene på at de blir like gode som dine ;)
Hvis ikke, må du sende i posten! :D