søndag 20. september 2009

Kroppsdeler

Jeg husker jeg gikk siste året på ungdomsskolen når jeg lærte at den kroppsdelen som sitter mellom kneet og ankelen heter "legg". Av en eller annen grunn hadde jeg før dette alltid trodd at ankel og legg var samma greia, og at viss du for eksempel skada deg på denne fram til da navneløse kroppsdelen, så skada du "beinet". Eller "under kneet". Eventuelt også "over ankelen", viss det var litt lavere nede. Hvorfor nevner jeg så dette?

Jo, for i går lærte jeg endelig hvor på kroppen "lysken" sitter! Har nemlig fundert litt på dette noen ganger, og har vel på sett og vis ressonert meg fram til at "det må være innsiden av låret" eller noe sånt (mener jo å ha hørt at f eks fotballspillere ofte får lyskestrekk). Det var det altså ikke. Men nå har jeg lært hvor det er!

Har inntrykk av at dette er en sånn typisk allmennskunnskap jeg har gått glipp av. Litt pussig kanskje, at jeg måtte komme i en alder av hele 23 år før jeg fikk med meg dette. Hehe... Så da lurer jeg seff litt på hva du lurer på, eller som du var dødla treig med å oppfatte! :)

2 kommentarer:

Agnete sa...

Haha, morsomt!!!

Jeg var sikkert 20 år før jeg hørte ordet "moskus" for første gang, og hadde ingen idé om hva det var. Det er ikke min feil!! Ingen har lært meg det på skolen!!

Dessuten hadde jeg en engelskbok på ungdmsskolen, hvor der stod at det var 52 stater i USA. Jeg gikk i tredje på videregående, før jeg tellte de selv, og bare kom til 50, inklusive alaska og hawaii. Jeg føler meg lurt!!! :D

Ani sa...

Jeg trodde også det var 52 stater i Uniten! Men må få si at vi har sjekka det opp nå, og det viser seg at vi faktisk hadde rett når vi trodde det. For: USA har nemlig vært i besittelse av to ekstra "halvstater" (tror det var noen øyer/øygrupper). Siden disse ikke var selvstendige stater, har de ikke fått stjerner i flagget, men man har likevel regnet dem med når man talte opp antall stater. Disse statene er nå løsrevet, og regnes ikke lenger med blant de "52" statene. Derav alt surret med 50/52 stater. -Ettersom jeg har skjønt, i alle fall!

Ergo; vi hadde rett, og er dødsglupe!

(-Eller kanskje bare litt lite oppdaterte...)